Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
No wlasnie z tymi zdjeciami to jakas paranoja!!!!!!! wlasnie my sie boimy, ze zdjecia beda nie takie i odesla meza z kwitkiem a zalezy nam na czasie. A tak zapakujemy sie w samochod i osobiscie w 3 sie stawimy

Ach i mam pytanko. Czy Wasze dziecinki karmione mlekiem sztucznym mialy na buzi krostki??? bo moj ma cala buzie wysypana krostkami i dosc szorstka ale nawet wczoraj jak mialam wizyte u pani doktor (w 6 tyg natana) to powiedziala, ze to hormony ale t jakos dziwnie wyglada... niby na ciele nie ma ale ta buzia jest okropna
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Roxanka mój ma to samo całą buzie w krostkach obsypaną,ponoć to są zmiany hormonalne i same znikną ale nie ładnie to wygląda
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
77 Postów
Anna Anna
(Ania199)
Początkujący
Tez chcieliśmy najpierw autem sie wybrac ale szkoda nam bylo Leonka. Na szczęście udalo sie załatwić, a paszport przyszedł dwa dni przed naszym wylotem

A co do krostek tez mielismy tylko nie skojarzyłam tego z mlekiem modyfikowanym, myslalam ze od oliwki, albo początki atopówki. Bylo tak samo jak piszesz, szorstka buzia, strasznie sucha, a na ciałku żadnych objawów. Mama miala mi przywieźć masc z wit A, ale wcześniej zaczęłam smarować mu buzie zwykłym bambino i pomogło
Nic do tej pory mu nie wyskakuje juz na twarzy ale na wszelki wypadek mam ta masc od mamy, alantan i jeszcze citubaza.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Te krostki to są zmiany hormonalne. Jesli są to takie bardziej czerwone gdzieniegdzie na twarzy to mogą być potówki. Nasz Max mial je przez pierwsze 2 tyg po porodzie, bo moja mama tak go opatulała ciepło i w ogóle, że zeszły mu jak babcia pojechała, bo po swojemu go ubierałam

Ale jak to każda babcia chcę jak najlepiej dla swojego wnusia
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
588 Postów
Ines Fernholc
(Tuptusiowata)
Wyjadacz
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
75 Postów
Roksana Muszyńska
(roxanka)
Początkujący
Tzn pytam te co karmia takium mlekiem bo zazwyczaj te karmione piersia nie maja takich krostek tak dlugo. No moj ma straszne te krosti az taka szorstka buzie no ale jak pani doktor nic nie mowila, ze to alergia to chyba sie zna ???!!!
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Ja wczoraj byłam u Pani Doktor Hagali i pytałam się o te krostki i to faktycznie są zmiany hormonalne same znikną z czasem jak się wszystko unormuje
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
158 Postów
Genowefa Pigwa
(GenowefaPi)
Stały Bywalec
ja mojego bobo karmię piersią i miał wcześniej trochę krostek na brodzie....
teraz czasami mu takie potowki wyskakuja jak maly za bardzo sie zgrzeje....
ale ogolnie tymi krostkami nie co sie przejmowac, bo powinny same zniknac
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
46 Postów
Elka Zielińska
(sue135)
Nowicjusz
dziewczyny jak długo czekałyście na dokumenty z numerem personalnym malucha?? Nasz ma już 2 tygodnie a nadal nic nie przyszło.

Co do spania maluszka tylko na jednej stronie główki. Wczoraj miałam wizytę helsesoster, zanim o to zapytałam, sama nam powiedziała, że jeśli dziecko preferuje tylko jedną stronę kiedy śpi, to żeby zapobiec spłaszczeniu trzeba mu pomóc podkładając co jakiś czas z tej strony zwiniętą w rulon tetrę, żeby obracał główkę na drugą stronę.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
107 Postów
Bogusia K........
(Bogunia)
Początkujący
Ja dokumenty dostałam jakoś po 2 tygodniach
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok